вівторок, 13 березня 2018 р.


1. Дотримуйтеся режиму дня, гуляйте на свіжому повітрі, висипайтеся.
2. Зверніть увагу на харчування. У сезон простудних захворювань корисно вживати продукти, багаті на вітаміни А, С, Е. Вітамін С містять цитрусові, ківі, свіжа зелень, шипшина, капуста брокколі. Джерелом вітаміну А є морква, гарбуз, шпинат. Багато вітаміну Е знаходиться в горіхах, рослинних оліях. Додавайте в своє меню кисломолочні продукти, що сприяють нормалізації мікрофлори кишківника, вона в свою чергу підсилює імунний захист.
3. Загартовуйтеся. Підвищують опірність організму щоденні водні процедури: контрастний душ, холодні ванни для ніг, обтирання і обливання холодною водою. Пам'ятайте, що починати потрібно, використовуючи теплу воду, поступово, знижуючи її температуру, доводячи до найнижчої температури води з холодного крану.
4. Необхідно провести санацію вогнищ хронічної інфекції: вилікувати всі зуби, уражені карієсом, підлікувати хронічний тонзиліт. Будь-який хронічний процес в порожнині рота знижує реактивність організму, сприяє приєднанню свіжої інфекції, а також ускладнює її перебіг.
5. Провітрюйте частіше і проводьте вологе прибирання приміщення, в якому живете і працюєте.
6. Частіше мийте руки після перебування в громадських місцях.
7. Під час епідемії уникайте місць великого скупчення людей.

Немає коментарів:

Дописати коментар